Journey Circles

Wat is JourneyCircles™?

JourneyCircles™ is een creatieve methodiek die vertrekt vanuit verschillende types kaarten om een meer dynamisch spel mogelijk te maken. Het werd ontworpen door Cat Caracelo (USA) die het verder ontwikkelde vanuit SoulCollage® en andere mixed media kunstvormen.

Journey Circles transformatie kaarten

Verschillende types kaarten nodigen je uit om collages te maken met de verhalen die binnenin jou leven. Daarbij maak je gebruik van afbeeldingen, maar ook van woorden die je kan plakken of zelf schrijven, verf, stiften, glitter, stencils, stempels en om het even welke ander middel je kan bedenken. Je bent helemaal vrij in dit creatieve en intuïtieve proces.

De meeste kaarten zijn cirkelvormig, wat een heel andere dynamiek geeft aan het creatief proces. De cirkel wordt doorgaans gezien als een vrouwelijk symbool. Werken met een cirkel brengt je dus in contact met een meer vrouwelijke, vloeibaar stuk van jezelf. Het kan zijn dat dit is wat je zo lang hebt gemist, maar het kan ook behoorlijk wat weerstand oproepen om de rechte lijnen die we zo gewoon zijn los te laten.

Journey Circles

JourneyCircles™ nodigt je uit tot ‘pattern play’ waarbij de kaarten in een configuratie gelegd worden die klopt voor jou en met elkaar communiceren, een beetje zoals in een familie opstelling. Zo kan een dynamiek ontstaan tussen de collages die je maakt.

De kaarten hebben verschillende doelen; een sleutel, een kompas, een spiraal pad, een boodschap of een contrast tussen schaduw en licht. De kaart die je gebruikte bepaalt dus ook mee wat de betekenis is van datgene dat je creëerde. Na verloop van tijd heb je een hele stapel ‘sleutels’ die je kan gebruiken in je leven, richtingsaanwijzers of ‘kompassen’ die je helpen keuzes te maken en kaarten die je uitnodigen om een boodschap te verkennen van je onbewuste.

Het spelplezier is eindeloos. De inzichten van raak en diepgaand.