Nieuwe Adem @ Home

Een opgeruimd huis.

Een opgeruimd hoofd.

Een opgeruimd leven.

Creëer rust, ruimte en overzicht voor jezelf.
Opruimcoaching en personal organizing op maat.

Het proces

Loslaten

01 Loslaten

Je bent begint met ontspullen en minimaliseren. Durf je de uitdaging aan te gaan om los te laten en het nieuwe een kans te geven? Als psycholoog begrijp ik heel goed hoe moeilijk het kan zijn om dingen los te laten. Het gaat niet enkel over de spullen, maar ook over wat ze voor jou betekenen. Het gaat vaak over nog niet helemaal afgesloten hoofdstukken in je leven, onvervulde of mislukte dromen en emotioneel beladen items. Het is goed om te beseffen dat vasthouden aan de spullen er vooral voor zorgt dat je niet verder kan met je leven. In deze fase gaat je hele leven door je handen. Zo maak je ruimte en kan je straks vorm geven aan een nieuwe toekomst.

Organiseren

02 Organiseren

In deze fase creëer je systemen op maat van jouw leven op dit moment. Het organiseren van je spullen op een goed werkende manier, zorgt ervoor dat je structureel minder hoeft op te ruimen. Zo ben je verlost van de dagdagelijkse irritaties en confrontaties met rommel. Alles heeft een plek, dus het gaat meer over 'wegbergen' en dat kan heel snel gaan. Denk aan 15 min per dag om alles terug helemaal aan de kant te hebben. Je hoeft niet meer na te denken en dat scheelt een hoop tijd & energie die nu vrijkomt voor andere zaken.

Een thuis creëren

03 Een thuis creëren

Nu komt het meest voldoening gevende deel van de klus. Het is tijd om van je huis nog meer een thuis te maken, een plek waar je je veilig voelt en rust kan vinden. Wat zou je er van vinden om het hotel- of vakantiehuisgevoel ook bij je thuis te creëren? Je kan je omringen met orde en schoonheid, ook ín de kasten en de lades. Rust in je huis is rust in je hoofd. Ontdek welke nieuwe mogelijkheden ontstaan nu er meer ruimte en tijd beschikbaar is voor JOU. Hoe ga jij je nieuwe leven vorm geven?

From the moment you start tidying, you will be compelled to reset your life. As a result, your life will start to change.

— Marie Kondo

4 manieren om je huis en je leven aan te pakken

Let's do it together

hands-on opruimsessies
bij je thuis

Simplify your home

ga voor een ‘total reset’
van je huis

overzicht in je
agenda & hoofd

groepsprogramma
support & accountability

The best way to find out what we truely need, is to find out what we don't.

— Marie Kondo

Sofie Keppens

Voor mij is opruimen als een hobby. Ik geniet van de energie die vrijkomt door het loslaten van oude dingen, het weggeven en verkopen van spulletjes. Het gaat over keuzes maken die passen bij wie ik nu ben of wie ik aan het worden ben en mezelf omringen met rust en schoonheid. De ruimte die wordt gemaakt voor ‘nieuw’ leven, is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Mijn bedrijf heet niet zonder reden Nieuwe Adem.

Als kind organiseerde ik ‘grootscheepse opruimsessies’ (zo noemde mijn 10-jarige zelf ze) voor mijn gezin. Ik haalde alles uit de kasten, gooide weg wat niet meer nodig was en sorteerde de lades en de legplanken, soms tegen wil en dank van mijn gezinsleden in. Orde en schoonheid is iets wat ik altijd heb nodig gehad en wat mijn ziel van nature uit zoekt en voedt. Niet dat ik altijd ‘netjes’ en ordelijk ben (mijn gezin kan getuigen). Ik hou wel van gezellige rommel, maar intrinsiek gedij ik het beste in orde en structuur.

Als psycholoog weet ik hoeveel invloed de omgeving heeft op de binnenwereld. Door de rommel te liquideren, maak je ruimte voor jezelf in je leven. Daarnaast weet ik ook dat het geen magische oplossing is voor alles dat misgaat in je leven. Opruimen zal niet meteen diepe wonden helpen genezen. Maar het zet wel dingen in beweging, ook in de binnenwereld. Door verantwoordelijkheid op te nemen voor jouw spullen, neem je ook verantwoordelijkheid op voor je leven en je groeiproces als mens.

De laatste jaren heb ik mijn huis, mijn hoofd en mijn leven tot op het bot geminimaliseerd en geordend. Mijn focus werd verlegd van de binnenwereld, onze psyche en onze onbewuste patronen, naar de buitenwereld, onze spullen en hoe we het leven concreet vorm geven. Ik zat zelf liever met mijn hoofd in de boeken of achter mijn computer om dingen bij te leren, dan aan de afwas. Met als gevolg dat het praktische leven heel overweldigend kon zijn. Met een vol hoofd en een vol huis. Door actief dingen in handen te nemen, is mijn leven nu veel ruimtelijker. Een openheid die mijn ziel elke dag deugd doet.

En daardoor ben ik hier aanbeland: van psycholoog met de focus op diepteprocessen in het onbewuste naar een begeleider van jouw proces in minimaliseren, opruimen en organiseren. Beiden zitten in mijn DNA en zullen ook samen naar buiten komen in mijn begeleiding, als een goed huwelijk tussen verschillende kanten van mezelf.

Sofie Keppens

How can I help you?

Let's do it together
Simplify your home
Organize your life