Vereenvoudig je leven.

Kies voor jezelf.

Maak tijd voor wat belangrijk is.

Creëer rust, ruimte en overzicht in je hoofd en in je agenda.
Time & to do management op maat.

Loop je jezelf voorbij in de ratrace van het moderne leven?
Zie je het bos door de bomen niet meer in je to do lijst?
Is het druk druk druk in je agenda en je hoofd?

Het hoeft niet zo te zijn. De chaos en drukte ontstaan omdat jij dit toelaat en dus de verkeerde keuzes maakt. Je kan het roer van je leven terug in eigen handen nemen.

Met enkele eenvoudige principes, keuzes en routines kan je de rust terug uitnodigen in je agenda en in je leven. Dit vraagt natuurlijk wel inzet en zelfdiscipline. Het vraagt kiezen voor routine en regelmaat zodat de rust in je leven kan terugkeren.

Let’s organize your life!

There is no such thing as time management; there is only self-management.

— Rory Vaden

In 3 fases creëer je overzicht en rust

qode-np-item
1

weekplanning

qode-np-item
2

to do management

qode-np-item
3

routines

Organize
your life

overzicht in je agenda & je hoofd

Krijg eindelijk grip op je tijd en je to do lijst zodat er tijd over is voor  ontspanning + jouw doelen & dromen.

We brengen rust, orde en regelmaat door:
– het creëren van haalbare routines & systemen,
– het beheren van je to do’s,
– en time management.

Afhankelijk van je persoonlijke doelen worden verschillende dingen aangepakt.
Alle sessies gaan door in de Praktijk te Marke (Kortrijk) of eventueel online via Zoom.

Reserveer je sessie via de website

Gratis online kennismakingsgesprek

Start met een adviesgesprek 1u / 70 euro

Organize your life sessie 1u / 70 euro

 

Bundel: pakket van 5 sessies / 325 euro (ipv 350)
– adviesgesprek + huiswerk
– basis weekplanning
– to do management
– dag- en weekroutines
– integratie
Kies om in te stappen op het einde van het adviesgesprek.

We all know our money isn’t infinite, yet we end up treating our time and energy and attention as if they are.

— Shane Parrish

Een agenda waarop jij grip hebt (en niet andersom):

Dit is voor jou als
  • je droomt van rust en overzicht in je leven
  • je jouw leven terug in handen wil nemen
  • je bereid bent om zelf tijd en energie te investeren
  • je zoekt naar duurzame oplossingen en systemen
  • je open staat voor verandering en hulp van buitenaf
Mijn werk is
  • geïnspireerd op methodes als Getting things done, FlyLady en KonMari
  • aangepast aan de realiteit van het dagdagelijkse leven
  • afgestemd op jouw noden en die van jouw gezin
  • onderbouwd met psychologische kennis en jarenlange psychotherapeutische ervaring

Veel gestelde vragen en bedenkingen

Plannen, dat moet ik toch zelf kunnen?

Inderdaad, dat kan je zelf! De vraag is waarom het je op dit moment niet lukt. Daar komen we samen achter.

Soms is het louter een gebrek aan tijd of prioriteit. Soms is een situatie zo overweldigend geworden dat je er geen beginnen meer aan ziet. Soms zijn er onderliggende, onbewuste psychische dingen die spelen (zoals verwerkingsprocessen of thema’s uit de kindertijd). Soms heb je het gewoon niet geleerd als kind. Soms zijn er dingen in de persoonlijkheid die voor uitdagingen zorgen (zoals ADHD). Wat de reden ook is; er is altijd een oplossing voor te vinden.

Ik help je op weg op een nieuwe start te maken en ervoor te zorgen dat je nadien alleen verder kan. We creëren oplossingen en systemen die blijvend werken, maar je zult ze natuurlijk zelf moeten onderhouden.

Zal ik echt meer tijd voor mezelf hebben?

We hebben allemaal 168 uren in een week ter beschikking. Je kiest zelf wat je wel en niet wil doen met je tijd. We kunnen geen tijd bij creëren (helaas!). Het is de bedoeling dat je bewuste keuzes leert maken op basis van wat voor jou belangrijk is.

Er zullen zeker nog moment zijn van drukte en teveel, maar door je vaste weekplanning en routines waarop je kan terugvallen, heb je snel de rust weer hersteld.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Na het adviesgesprek kan je zelf kiezen. Ofwel boek je sessies in op basis van je noden. We spreken samen af wat het doel is van de sessie. Het aantal sessies bepaal je dus zelf.

Je kan ook kiezen voor de bundel van 4 sessies. Na het adviesgesprek geef ik je wat huiswerk mee. In de volgende drie sessies focussen we op weekplanning, to do beheer en routines. Heb je nadien nog graag wat feedback en ondersteuning? Altijd welkom voor een losse sessie!

AD(H)D, HSP, ASS of andere diagnose?

Hoewel ik zelf niet met diagnoses werk, heb ik er als klinisch psycholoog uitgebreide kennis over. Dit helpt om de juiste vragen te stellen en de juiste systemen en oplossingen te bedenken die jou zullen helpen. Orde en structuur lossen het probleem natuurlijk niet volledig op, maar geven vaak een enorme verbetering op vlak van overprikkeling en het dagdagelijkse functioneren.

Sofie Keppens

Voor mij is opruimen als een hobby. Ik geniet van de energie die vrijkomt door het loslaten van oude dingen, het weggeven en verkopen van spulletjes. Het gaat over keuzes maken die passen bij wie ik nu ben of wie ik aan het worden ben en mezelf omringen met rust en schoonheid. De ruimte die wordt gemaakt voor ‘nieuw’ leven, is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Mijn bedrijf heet niet zonder reden Nieuwe Adem.

Als kind organiseerde ik ‘grootscheepse opruimsessies’ (zo noemde mijn 10-jarige zelf ze) voor mijn gezin. Ik haalde alles uit de kasten, gooide weg wat niet meer nodig was en sorteerde de lades en de legplanken, soms tegen wil en dank van mijn gezinsleden in. Orde en schoonheid is iets wat ik altijd heb nodig gehad en wat mijn ziel van nature uit zoekt en voedt. Niet dat ik altijd ‘netjes’ en ordelijk ben (mijn gezin kan getuigen). Ik hou wel van gezellige rommel, maar intrinsiek gedij ik het beste in orde en structuur.

Als psycholoog weet ik hoeveel invloed de omgeving heeft op de binnenwereld. Door de rommel te liquideren, maak je ruimte voor jezelf in je leven. Daarnaast weet ik ook dat het geen magische oplossing is voor alles dat misgaat in je leven. Opruimen zal niet meteen diepe wonden helpen genezen. Maar het zet wel dingen in beweging, ook in de binnenwereld. Door verantwoordelijkheid op te nemen voor jouw spullen, neem je ook verantwoordelijkheid op voor je leven en je groeiproces als mens.

De laatste jaren heb ik mijn huis, mijn hoofd en mijn leven tot op het bot geminimaliseerd en geordend. Mijn focus werd verlegd van de binnenwereld, onze psyche en onze onbewuste patronen, naar de buitenwereld, onze spullen en hoe we het leven concreet vorm geven. Ik zat zelf liever met mijn hoofd in de boeken of achter mijn computer om dingen bij te leren, dan aan de afwas. Met als gevolg dat het praktische leven heel overweldigend kon zijn. Met een vol hoofd en een vol huis. Door actief dingen in handen te nemen, is mijn leven nu veel ruimtelijker. Een openheid die mijn ziel elke dag deugd doet.

En daardoor ben ik hier aanbeland: van psycholoog met de focus op diepteprocessen in het onbewuste naar een begeleider van jouw proces in minimaliseren, opruimen en organiseren. Beiden zitten in mijn DNA en zullen ook samen naar buiten komen in mijn begeleiding, als een goed huwelijk tussen verschillende kanten van mezelf.

Sofie Keppens

Maak je afspraak

Plan je gratis kennismakingsgesprek (15 min) of adviesgesprek (1u) via dit formulier.
Daarna plannen we in onderling overleg de opruim- en/of coachingsessie(s) in, zowel bij je thuis als in de praktijk of online via Zoom.

Wat anderen zeggen