Creativiteit

Je hebt alles in huis om vandaag te beginnen

Wat heb je nodig om te starten met SoulCollage® of een andere vorm van collage als groeiproces?

Het leuke aan collage is dat bijna iedereen alle basismaterialen gewoon in huis heeft, een goedkope en eenvoudige hobby dus.

Afbeeldingen

Het leuke aan collage is dat afbeeldingen echt overal te vinden zijn. Wie heeft geen reclameboekjes of tijdschriften in huis? In mijn beginfase was ik altijd en overal waar ik kwam op zoek naar afbeeldingen op folders, flyers en gratis tijdschriften. In een tweedehands bookshop kocht ik ook een stapel tijdschriften voor een halve euro per stuk. Meest aan te raden zijn: Happinez en National Geographic. Daarnaast maak ik vaak gebruik van Flow en Knack. Maar maak het jezelf niet te moeilijk, echt alles kan worden gebruikt. Ik maakte krachtige collages met afbeeldingen van kaartjes die ik kreeg en een gratis tijdschrift.

En als je écht niets bruikbaar vindt, dan kan je altijd op het web een zoektocht houden. Google images of Pinterest zijn dé manieren om snel mooie afbeeldingen te vinden.

Wat heb je nog meer nodig?

– een goede lijmstift (voorlopig vind ik die van het merk ‘hobby’ het beste)
– een schaar
– eventueel een kleiner schaartjes als je graag in detail wil knippen
– eventueel een snijmes en snijmatje

Extra’s voor wie de collages wil aanvullen

– viltstiften
– verf
– glitterlijm
– pennen

Ondergrond

Een collage kan je maken op elk formaat. Als je graag collages maakt van hetzelfde formaat die je ook kan gebruiken als een set kaarten, dan kan ik je het SoulCollage® formaat (5″ x 8″) aanraden. Het relatief kleine formaat zorgt ervoor dat je je niet verloren voelt en toch kan er ook ruim voldoende op voor een mooi en betekenisvol resultaat. Je kan zowel liggend als rechtopstaand werken.

Qua materiaal kies je best voor een licht stevig karton. Zorg ervoor dat je collages niet gemakkelijk kunnen plooien of kraken. Zo kan je er een leven lang mee verder werken.

Kartonnetjes + insteekhoesjes

Je kan in de shop gerecycleerd karton en insteekhoesjes bestellen in het officiële formaat van SoulCollage®. Zo hoef je zelf geen karton op dezelfde maat te snijden. De hoesjes zorgen voor een luxueuze afwerking en beschermen je werk. Aan de achterkant zit een zelfklevende strip, zodat je later eventueel nog dingen kan toevoegen of veranderen aan je werk.

SoulCollage karton
SoulCollage hoesjes