Create inner freedom

a creative inner child journey

Onze huidige omstandigheden raken aan ons gevoel van vrijheid. Elk van ons gaat hier op een unieke manier mee om, maar het laat niemand onberoerd. Hoe word jij geraakt door een verlies aan externe vrijheid en mogelijkheden? Wat maakt het in jou wakker?

Ik geloof er ten volle in dat elke situatie een uitnodiging tot heling kan zijn. En in dit moment in de tijd worden we gevraagd om onze eigen innerlijke vrijheid te vinden, om onszelf te voeden vanuit onszelf, los van onze omstandigheden.

Wat ik heb geleerd over vrijheid is dit:

Ik ben vrij. Ik ben helemaal vrij om te voelen wat ik voel, om te doen wat ik doe, om te zijn wie ik ben.

Alle onvrijheid komt voort uit datgene wat niet verwerkt is; uit oude angsten, uit diepe pijnen, uit antieke programma’s uit de kindertijd.

Om tot een groter gevoel van vrijheid te komen, dien je geen externe systemen of regels omver te werpen. Je hoeft geen confrontatie met anderen aan te gaan. Je hoeft geen externe verandering te zoeken. Dit leidt enkel en alleen tot gevecht.

Om tot een groter gevoel van vrijheid te komen, dien je enkel je eigen innerlijke regels en beperkingen omver te gooien. Niets vraagt meer moed dan dit. Niets is meer voldoening gevend dan dit.

Waarom het moed vraagt?

Omdat we alle beperkingen zelf hebben aangenomen om erbij te horen, om aanvaard te worden, om goed genoeg te zijn voor anderen. Omdat we sociale wezens zijn die zich afhankelijk voelen van anderen en daarom geen eigen keuzes kunnen en durven maken.

Om vrijheid te voelen moeten we de schaduw, de angsten en het onverwerkte trauma aankijken. En dat vraagt moed.

Voor mij werkt het creatieve proces als een directe brug naar mijn onbewuste, naar datgene wat her-innerd mag worden.

There is no easy walk to freedom, and many of us will have to pass through the valley of the shadow of death again and again before we reach the mountaintop of our desires.

— Nelson Mandala

Zin om die reis te maken via creativiteit?

Aan de hand van creatieve en voeloefeningen daal je als het ware af in de grot van je on(der)bewuste, een speciale plek waar de delen van jezelf wonen die doorheen de tijd afgesneden geraakt zijn van je bewustzijn. Je ontmoet er datgene wat niet verwerkt is en wat je tegenhoudt om innerlijke vrijheid te voelen.

Via creativiteit geven we de weg vorm, van datgene dat her-innerd mag worden via innerlijk kind werk en helende bewegingen naar wat voor jou innerlijke vrijheid is. Via dit proces kan je contact maken met jouw essentie, met wie je bent voorbij je externe omstandigheden.

Wat de cursus omvat

 • aanspreken van jouw intuïtie en intuïtieve creativiteit
 • een reis naar je innerlijke vrijheid
 • een 20-tal lessen (incl. 10 video lessen)
 • creatieve uitnodigingen & journaling prompts
 • een geleide meditatie of inner journey
 • innerlijk kind werk
 • helende bewegingen
 • werken met jouw essentie

Aan het einde van de reis heb je 9 cirkelvormige collages gemaakt, die samen ook een dynamische mandala vormen die je verder kan blijven gebruiken en aanpassen op jouw gevoel.

Hoe het werkt

Dit is een online cursus die je op je eigen tempo kan volgen. Je dient zelf te zorgen voor een schaar, lijm, afbeeldingen en eventueel verf en papier.

Inclusief JourneyCircles™

Je krijgt de creatieve kit die bij de online cursus hoort naar je toegestuurd. De creatieve kit bevat:

 • 5 JourneyCircles™ spiraal kaarten
 • 4 JourneyCircles™ sleutel kaarten
 • 1 JourneyCircles™ transformatie kaart

Inclusief verzendkosten.

 • Create inner freedom

 • 601x
  • online cursus

  • 10 JourneyCircles kaarten

  • incl. verzendkosten (BE/NL)

Wat anderen zeggen

Veel gestelde vragen

Hoe werkt een online programma?

Na de betaling ontvang je een url, gebruikersnaam en wachtwoord voor de online academie. Daar zal je alles vinden wat je nodig hebt.

De cursus bestaat uit enkele intro modules en 4 modules die je meenemen in het proces. Je krijgt om de 3 dagen nieuwe content beschikbaar. Ook nadien kan je alle inhoud blijven raadplegen, zodat je op je eigen tempo kan werken.

Bij elke module horen video(‘s) met uitleg, tekst en beeldmateriaal. Sommige modules bestaan uit een creatieve opdracht, een meditatie of een reflectie oefening.

Er werd aan alles gedacht om de ervaring zo fijn en vlot mogelijk voor je te maken. Mocht er toch iets niets duidelijk zijn, dan kan je mij zeker contacteren met je vragen.

Gaat deze cursus door in een vaste groep?

Dit is een zelfstudie cursus die zich op een beveiligd online platform vindt. Je kan inloggen en alles lessen bekijken op je eigen tempo. Je kan op elk moment starten. Er wordt niet met een vaste groep gewerkt. Wel kan je andere deelnemers ontmoeten en is er is vrijblijvend wel mogelijkheid om je kaarten te delen in een online groep, zodat je feedback kan krijgen van mij en andere deelnemers.

Hoe lang blijft de cursus beschikbaar?

Je hebt ‘levenslang’ toegang tot het materiaal, dus zolang ik dit werk doe. Zo lang het programma actief is, zal je de lessen kunnen raadplegen en herbekijken. Ook als er updates komen in de toekomst, zal je steeds de meest recente content kunnen zien.

Ik heb niet veel tijd. Kan ik op mijn eigen tempo deelnemen?

Het is de bedoeling dat je volledig op jouw eigen tempo kan werken. De lessen worden gespreid om je niet te overweldigen.
Voorzie voldoende ‘me-time’ om in het proces te kunnen duiken.
Dit is een methodiek die je doorheen je leven in verschillende levensfases kan gebruiken en herontdekken.

Kan ik individueel advies krijgen?

Vragen kan je altijd plaatsen in de online groep. Daar beantwoord ik graag alle vragen, zo hebben anderen ook iets aan het antwoord. Als je graag 1-op-1 advies of begeleiding wenst, dan ben je heel erg welkom in mijn praktijk.

Wat is het annuleringsbeleid?

Voor digitale producten wordt geen terugbetaling voorzien. Wil je zeker zijn of mijn manier van werken iets voor jou is? Volg dan de gratis mini-cursus SoulCollage® om mij te leren kennen.