SoulCollage

Wat is SoulCollage®?

SoulCollage® is een eenvoudig & leuk proces waarbij je op een creatieve manier met je persoonlijke groei omgaat. Je maakt je eigen unieke set van collage kaarten aan de hand van afbeeldingen die je aanspreken. Elke kaart is een reflectie van je innerlijke wereld, je relaties en/of de ruimere wereld waarin je leeft.

Het werd ontwikkeld door Seena Frost, die haar passie voor creativiteit, psychologie en intuïtie heeft samengebracht in het proces dat nu SoulCollage® heet.

Laat je verassen door de helende werking &
de inzichten die helder kunnen worden.

In SoulCollage® worden collages geboren uit je creatief voorstellingsvermogen. Je combineert afbeeldingen die je aantrekken tot een geheel dat klopt voor jou. Dit hoeft niet mooi te zijn, je maakt geen kunst voor het uitzicht, wel voor de betekenis. De perfectionist in jou kan dus rustig aan de kant zitten.

Jij kiest de afbeeldingen en maakt er iets nieuw mee. En dus gaat het over jou!

SoulCollage

Door het kleine formaat van de kaarten, beperk je jezelf tot de essentie. Elke kaart heeft 1 hoofdthema of -figuur, die je nadien een naam geeft. Daarin verschilt deze methodiek van andere creatieve technieken zoals ‘vision board’.

Je collages krijgen een stem aan de hand van een geleide oefening. Je spreekt vanuit de hoofdfiguur op de collage. Zo breng je een stukje van je innerlijke wijsheid tot leven. Iedereen kan dit. We hebben allemaal een aangeboren voorstellingsvermogen die ons toelaat om ons te verplaatsen in iets anders.

SoulCollage® verdeelt de kaarten onder in 4 families, elk met hun eigen kwaliteiten en functie in je leven: het comité (innerlijke persoonlijkheden), de counsil (raadgevers), de community (gemeenschap) en de companions (metgezellen).

SoulCollage

Je creëert een eigen set unieke kaarten voor persoonlijk gebruik. De collage kaarten zijn een weergave van de bouwstenen van onze innerlijke psychische wereld. Deze stemmen zijn er altijd al geweest, maar nu worden ze zichtbaar en kan je ermee in dialoog gaan.

De manieren om met deze kaarten te werken zijn eindeloos.

It is in separating out all our parts that we become whole.

– Seena Frost

Wat

Je maakt op een creatieve en intuïtieve manier collages op kaarten. Je bepaalt helemaal zelf hoe je de collages vorm geeft. Elke collage kaart staat symbool voor een deel van jezelf. Na het creatief proces laat je de collage spreken en geef je ze een naam. Daarna kan je de kaarten op vele manieren gebruiken in je groeiproces.

Waarom

Dit proces geeft je tools om contact te maken met je gevoel, je onbewuste, verdrongen emoties en niet erkende kwaliteiten. Het geeft inzicht in jezelf en het helpt bij verwerkings- & groeiprocessen. Je leert je eigen wijsheid aan te boren en zelf antwoorden te vinden op je levenspad. Zo nodigt het uit tot meer evenwicht.

Voor wie

Ideaal voor mensen die hun eigen creativiteit willen herontdekken en voor mensen die op zoek zijn naar een speelse en vernieuwende manier om zichzelf te ontwikkelen. Je hoeft geen creatieve talenten te hebben, wel een goede portie zin om dingen uit te proberen. Iedereen kan het, ook wie denkt niet creatief te zijn!

Tags: