SoulCollage

Het verschil tussen SoulCollage® en Vision board

Beide technieken zijn heel erg waardevol, maar dienen een totaal ander doel.

Vision board

Bij een vision board knip je afbeeldingen uit die een droom of een doel representeren en je brengt die samen op een groot stuk papier of karton. Het gaat over iets dat je wil uitnodigen in je leven. Het helpt om stil te staan bij hoe je je leven vormt wil geven en om je focus te houden op het positieve dat je wil voor de toekomst.

SoulCollage®

SoulCollage® is een meer intuïtief (onbewust) proces. Je combineert afbeeldingen die je aantrekken tot een geheel dat klopt voor jou, zonder altijd goed te weten met je hoofd waarom je deze afbeeldingen samenbrengt. Door het kleine formaat van de kaarten, beperk je jezelf tot de essentie. Elke kaart heeft 1 hoofdthema of -figuur. Deze collages krijgen een stem aan de hand van een geleide oefening. Daarna krijgen ze een naam en worden ze de bouwstenen van onze innerlijke psychische wereld, waar je nadien op verschillende manieren mee kan werken.

SoulCollage hoesjes + karton
SoulCollage
SoulCollage

Beide technieken zijn creatief en heel waardevol, maar ze hebben een ander doel; focussen op je droom versus jezelf en je innerlijke wereld beter leren kennen.