SoulCollage

De 4 groepen SoulCollage® kaarten

We hebben allemaal zoveel innerlijke delen en verbindingen dat het snel chaotisch kan aanvoelen. Sommige delen zijn van jezelf, andere zijn groter dan jou of van iemand anders. Wat orde en structuur doen altijd goed, zeker voor een analytische brein.

Het is goed om nadat je een SoulCollage® kaart gemaakt hebt, deze altijd een naam en een groep te geven. Door de kaarten te groeperen in één van in de 4 ‘suits’ of groepen, krijgen ze als het ware familieleden binnen de chaos die je soms kan ervaren in je innerlijke wereld. Elke groep heeft zijn eigen kwaliteiten en functie in je leven.

Er zijn 4 groepen: Committee, Counsil, Community en Companions. Ze zijn elk verbonden met een ander stuk van onszelf.

Committee

innerlijke persoonlijkheden
SoulCollage

de psychische dimensie

Deze kaarten representeren innerlijke delen van je persoonlijkheid: patronen, wonden, talenten en rollen. Vele stukken leven in het onbewuste en kunnen pijnlijk zijn. Toch heeft elke kaart een kracht of een potentieel in zich. Als je een innerlijke strijd ervaart, heeft één van deze stukken te veel invloed. Door te werken met je innerlijke familie, kan een nieuwe balans ontstaan.

Counsil

raadgevers
SoulCollage

de archetypische dimensie

Kaarten uit deze groep bevatten wijsheid en inspiratie die groter is dan onszelf. Volgens Jung leven archetypes in het collectief onbewuste. Elke cultuur beschrijft deze elementen, als goden, helden of figuren in legendes en verhalen, met telkens een gelijkaardige boodschap. Ze dagen je uit om verder te kijken dan je eigen beperkte manier van denken. Ze leveren wijsheid vanuit een ander perspectief.

Community

gemeenschap
SoulCollage

de sociale dimensie

Deze kaarten erkennen alle betekenisvolle banden die je in je leven hebt. Denk aan familie, hechte vrienden, leraars, voorouders of huisdieren, zelfs een speciale plaats, boom of voorwerp. Iedereen die voor jou belangrijk is, is welkom op een kaart, zowel in leven als gestorven. Sommige ken je persoonlijk, anderen zijn een inspiratiebron. Elke kaart bevat de unieke betekenis voor jou.

Companions

metgezellen
SoulCollage

de fysisch-energetische dimensie

Verschillende gebieden in je lichaam zijn gekoppeld aan specifieke menselijke ervaringen (vb. hart-liefde of bekken-seksualiteit). Bij het maken van deze kaarten koppelen we een (kracht)dier aan een gebied in het lichaam. Via een geleide meditatie kan je dit dier ontmoeten. Het geeft je meer inzicht in de manier waarop je met de thema’s van dit gebied kan omgaan.

Tags: