Create more, consume less

When you can’t go outside, go inside

De natuur komt tot rust. De lucht wordt weer zuiver. De aarde is een nieuwe adem aan het vinden.

Laat ons deze fase in de geschiedenis aangrijpen om anders om te gaan met onszelf en met ons leven. Laat ons dankbaar zijn voor alles wat we hebben.

En laat ons de controle loslaten over alles wat we niet kunnen controleren.

When you can’t go outside, go inside

Laat ons de uitnodiging om binnen te blijven ook écht opvolgen en niet alleen op maatschappelijk niveau. Kies niet om jezelf te blijven voeden met prikkels uit de buitenwereld, met informatie die uit onze schermen komt afgestraald.

Kies om echt naar binnen te gaan. Om te voelen. Om te ademen. Om contact te maken met wat er nu vanbinnen allemaal gebeurt.

En bij iedereen gebeurt zoveel: we zijn onze illusie van controle kwijt. We worden uitgenodigd om alle overlevingspatronen die ons zo verstikken, te voelen, te begrijpen en los te laten. Niemand ontsnapt er aan. Gebruik deze tijd om eindelijk jezelf toe te laten om los te laten.

Maak nu die shift in je eigen patronen

Dit is een spannende periode voor onze eigen persoonlijke groei. Alle patronen waar je al jarenlang misschien mee worstelt: this is the time! Nu kunnen we shiften.

Nu kan je écht kiezen om er uit te stappen, anders te gaan denken. Blijf niet hangen in ‘het is zo’, ‘ik ben zo’, ‘het moet zo’. Dat zijn allemaal gecreëerde illusies! We zijn als mens zo krachtig en creatief; met onze gedachten kunnen we onze wereld scheppen, op kleine en grote schaal.

Op dit moment word ik zelf bijvoorbeeld geconfronteerd met mijn behoefte aan productiviteit. Ik wil me nuttig kunnen voelen en de vrijgekomen tijd inzetten om iets zinvol te doen. Maar het lukt niet. Het is tegen de stroom in. We worden uitgenodigd om onszelf over te geven en om onze impulsen te volgen. Mijn impuls is om dit te schrijven en anderen te inspireren. Dit stroomt vanzelf. Maar als ik straks één of andere activiteit begin vanuit mijn perfectionisme, vanuit een oud en vastgeroest patroon om ‘goed’ te zijn voor anderen, dan verdwijnt alle energie en borrelt innerlijke onrust en frustratie. Ik kan dus niet anders dan de stroom te volgen, en te zien waar het mij brengt.

Wat is jouw patroon? Hoe ga jij elke dag in overlevingsmodus?
Hoe laat jij oude denkwijzen, principes en angsten jouw leven bepalen?
Observeer en aanvaard de uitdaging om jezelf over te geven aan het Nu.

Luister naar je lichaam

Het leven zoals wij het leiden maakt ons moe. Als je echt luistert naar je lichaam, dan zal je misschien voelen hoe vermoeid het is. Wat heeft je lichaam nu echt nodig? Waar zou jij deugd van hebben? Durf je dit te volgen en misschien meer te rusten, te ontspannen, niets te doe en te genieten?

Hoor de roep van jouw hart

Voel eens diep vanbinnen: Waar voel je je nu toe geroepen? Welke impulsen krijg je? Hoe wil jij jouw talenten inzetten voor het collectieve belang? Misschien krijg je nu gemakkelijker toegang tot jouw eigen roeping. Misschien staat het heel ver af van je gewone dagdagelijkse job.

Voel! Voel diep en luister. Wat wil jij nu bijdragen? Dat is jouw roeping. Luister! We hebben jou nodig met dat talent, dit soort hulp. Wat jij te bieden hebt, doet er toe. Hoe zou het zijn als jij vanuit jouw eigen roeping kan leven en bijdragen aan het geheel? Gebruik dit moment. Luister naar je innerlijke stem.

Tags: