Reserveer je afspraak online

Tijdens de werkuren verkies ik om mijn aandacht volledig te richten op de sessies en neem ik de telefoon niet op. Het is dus niet altijd eenvoudig om me telefonisch te bereiken. Spreek gerust een boodschap in of contacteer me via e-mail. Dan neem ik zelf terug contact met u op. Afspraken kunnen enkel gemaakt worden via de online agenda.

Hemelrijkstraat 23 – 8510 Marke (Kortrijk)
sofie@nieuwe-adem.be
+32 476 34 75 85 (graag NIET via SMS)
ook online begeleiding is mogelijk

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?

De eerste sessie is altijd een intakegesprek waarbij we elkaar leren kennen en afstemmen. Zo wordt duidelijk of een samenwerking met mij de juiste keuze is voor jou. Na deze sessie beslissen we samen in onderling overleg of we al dan niet verder samenwerken.

Voor welk type sessie kies ik best?

Bij het reserveren van een sessie zal je gevraagd worden je keuze aan te geven voor het type sessie. Dit zorgt ervoor dat je meteen even kan stilstaan wat je doel is voor de sessie en hoe je het beste zou kunnen geholpen worden. Omdat ik procesmatig werk, vormt gesprek sowieso onderdeel van elke sessie. Wees gerust, als de dag zelf iets anders nodig blijkt, dan zijn we flexibel en volgen we die nood.

 • Systemische sessies zijn uitermate geschikt voor relationele vragen of innerlijke conflicten.
 • Creatieve sessies richten zich op jouw innerlijke onbewuste inhouden en wijsheid.

Wanneer kan ik een afspraak reserveren?

Afspraken kunnen gemaakt worden binnen onderstaande tijdsblokken:

 • Dinsdag: 9u-16u30
 • Woensdag: 17u-20u
 • Donderdag: 8u30-18u
 • Vrijdag: 9u-12u30

Ik hou me aan dit rooster om werk en gezin te kunnen combineren.

Kan ik sneller een afspraak krijgen?

Alle beschikbare afspraken staan online. In periodes dat mijn agenda erg druk is, kan je een afspraak reserveren en op het formulier aanvinken dat ik je mag verwittigen als er vroeger plekje vrij komt. Als er afspraken geannuleerd worden, stuur ik mailtjes rond naar de mensen die op mijn wachtlijstje staan.

Voor een vlotte manier van werken, is het handig als je bij ‘opmerkingen’ aangeeft welke momenten in de week doorgaans lukken, dan kan ik je gericht een voorstel doen als een extra plekje vrijkomt.

Kan ik een afspraak plannen binnen enkele maanden?

Enkel een beperkt aantal komende weken zijn online te raadplegen. Afspraken verder in de toekomst kunnen in mijn praktijk geregeld worden of via e-mail.

Tarieven

Alle psychologische begeleiding zelfde tarief:

 • 65 euro (60 min)
 • 95 euro (90 min)
 • 130 euro (120 min)

De sessies zijn standaard 1u. In onderling overleg kan afgesproken worden om voor een langere sessie te kiezen om een bepaald thema grondig en intens uit te werken.

Verslaggeving controlearts, medisch adviseur of andere:

 • 25 euro

Dit betreft een beknopt verslag van de begeleiding, inclusief werkvormen, thema’s van de begeleiding en progressie. Steeds in onderling overleg.

Betaling

Betaling gebeurt bij voorkeur via de bancontact app op uw smartphone en kan natuurlijk ook cash. Je kan een factuur aanvragen voor je boekhouding.

 • Bankrekeningnummer: BE62 0015 5510 0461
 • Vrijstelling van BTW volgens Art. 44 § 2, °2
 • Ondernemingsnummer: 898 031 443

Cliëntenstop

Ik ben de praktijk aan het afronden, daarom staan er geen beschikbare afspraken online. Er is ook  een definitieve cliëntenstop (zonder wachtlijst). Wil je hierover meer informatie, neem dan contact op via sofie@nieuwe-adem.be.

Terugbetaling

Vaak wordt de vraag gesteld of de sessies terugbetaald worden. Ik ben op dit moment niet geconventioneerd. Het is wel zo dat de verschillende ziekenfondsen aanvullende regelingen voor terugbetaling hebben uitgewerkt. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen die tegemoet komen in de kosten van de sessies.

Via onderstaande link, krijg je een overzicht van de terugbetalingsvoorwaarden per ziekenfonds. Omdat de regels snel veranderen, doe je best zelf navraag bij je ziekenfonds.

Let op! Ik ben erkend klinisch psycholoog en biedt psychologische begeleiding aan. Sommige ziekenfondsen kiezen ervoor om psychotherapeuten terug te betalen. Voor deze terugbetaling kom ik niet in aanmerking.

Overzicht terugbetalingen

Nieuwe terugbetalingsregeling op komst

In de media kon je recent lezen dat “iedereen binnenkort voor 11 Euro naar de klinisch psycholoog zou kunnen gaan vanaf 1 september”. Er is inderdaad een nieuw systeem in de maak, maar de media brengt niet het volledige beeld. Het is zo dat het voorziene budget niet toereikend is om alle klinisch psychologen meteen (of ooit) te laten starten. Het nieuwe systeem zal stapsgewijs worden uitgerold en tot op het heden is het onduidelijk hoe dit proces vorm zal krijgen vanuit de overheid en het Riziv. De bedoeling is dat op lange termijn iedereen rechtstreeks toegankelijke psychologische begeleiding kan krijgen op een betaalbare manier. Dit is een fantastisch plan, maar de middelen zijn er op heden helaas nog niet.

Binnen mijn praktijk is het nog even afwachten hoe dit zal verlopen. Voorlopig verandert er dus niets en kan je beroep doen op je eigen mutualiteit voor een gedeeltelijke terugbetaling. Gebruik de knop hierboven om de meest actuele info te vinden voor jouw mutualiteit. Ik zal je informeren als er duidelijkheid is over of, hoe en wanneer de nieuwe regeling van kracht zal kunnen gaan. Spreek me gerust aan met verdere vragen.

Annuleer tijdig

Mag ik vragen om ten minste 24u en graag meer dan 48u op voorhand te verwittigen als je niet op de afspraak aanwezig kan zijn? Er staan vaak mensen die dringende hulp nodig hebben op een wachtlijst. Zo geef je hen de kans om in jouw plaats te komen. Annuleren kan rechtstreeks via een link die je in de bevestigingsmail kan vinden of via sofie@nieuwe-adem.be.

Indien je niet voldoende op voorhand verwittigt, ben ik genoodzaakt de kostprijs van de sessie toch aan te rekenen, wat voor ons beide geen aangename zaak is.

Creativiteit
Innerlijk kind