Opruim coaching

Creëer orde in je huis en in je hoofd

Als kind organiseerde ik ‘grootscheepse opruimsessies’ (zo noemde mijn 10-jarige zelf ze) voor mijn gezin. Ik haalde alles uit de kasten, gooide weg wat niet meer nodig was en sorteerde de lades en de legplanken, soms tegen wil en dank van mijn gezinsleden in. Orde en schoonheid is iets wat ik altijd heb nodig gehad en wat mijn ziel van nature uit zoekt en voedt. Niet dat ik altijd ‘netjes’ en ordelijk ben (mijn gezin kan getuigen), ik houd ook wel van gezellige rommel. Maar intrinsiek gedij ik het beste in orde en structuur.

Voor mij is opruimen als een hobby. Ik geniet van de energie die vrijkomt door het loslaten van oude dingen, het weggeven en verkopen van spulletjes. De ruimte die wordt gemaakt voor ‘nieuw’ leven, is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Het gaat over keuzes maken die passen bij wie ik nu ben of wie ik aan het worden ben. Het gaat over het loslaten van het oude en het uitnodigen van het nieuwe. Het gaat over mezelf verwennen met rust en schoonheid om me heen.

Graag neem ik je ook mee op deze reis!

Als jij niet deze innerlijke orde kent, maar toch nood hebt aan rust in je huis en hoofd, dan kom ik heel graag en vol enthousiasme bij je langs voor een grondige opruimsessie. Mijn opruimkunsten heb ik niet alleen in mijn gezin toegepast. Ook met verschillende cliënten heb ik opruimprojectjes gedaan met succes.

Hoe dit past in de rest van mijn werk? Wel, vaak lopen mensen ergens vast in een proces, en dan kan het opruimen van een ruimte ook een doorbraak betekenen in het innerlijke proces. Soms moeten we eerst orde scheppen buiten onszelf, om daarna weer verder te kunnen met het innerlijke werk.

To put things in order means to put the past in order too.

— Marie Kondo

Loslaten

Als psycholoog begrijp ik heel goed hoe moeilijk het is om dingen los te laten. Het gaat niet enkel over de spullen, maar ook over wat ze voor jou betekenen. Het gaat vaak over aspecten van onszelf of over hoofdstukken in ons leven waar we nog niet klaar mee zijn. Het is goed om te beseffen dat de spullen deze energie niet voor je bewaren. Wat voorbij is, is al lang weg. En vasthouden aan de spullen zorgt er vooral voor dat je niet verder kan met je leven. Durf je de uitdaging aan te gaan om los te laten en het nieuwe een kans te geven?

Organiseren

Nu komt het meest voldoening gevende deel van de klus. Het organiseren van je spullen op een goed werkende manier, zorgt ervoor dat je structureel minder hoeft op te ruimen. Alles heeft immers een plek, dus het gaat meer over ‘wegbergen’. Je hoeft niet meer na te denken en dat scheelt een hoop energie die nu vrijkomt voor andere zaken. Je kan je omringen met orde en schoonheid, ook ín de kasten en de lades. Zo ben je verlost van de dagdagelijkse irritaties en confrontaties met rommel.
Rust in je huis is rust in je hoofd.

Maak je afspraak

Samen pakken we een ruimte naar keuze uit je huis aan. Het kan ook gaan over het organiseren van bestanden op je computer. Ik help je met organiseren en structureren, maar ook met loslaten wat je niet meer nodig hebt. Ik ben je enthousiaste supporter terwijl je je eigen leven door je handen laat gaan. Daarnaast geef ik tips mee zodat je nadien het opruimproject verder kan afwerken en de orde bewaren op langere termijn.

The best way to find out what we truely need, is to find out what we don't.

— Marie Kondo