Sofie Keppens

Welkom in het creatieve groeinest

Je hebt een rijke en diepe gevoelswereld. En dat is niet altijd gemakkelijk te hanteren. Het leven voelt soms aan als een zoektocht. Je wil groeien in zelfvertrouwen en eigenwaarde. Je wil relaties vorm geven die goed voelen voor jou. Je wil rust in je lichaam.

Je bent al een tijd op zoek in de wereld van persoonlijke groei en je voelt dat er meer mogelijk is. Je bent benieuwd naar onzichtbare en onbewuste dynamieken die jouw leven (nu nog) bepalen.

Je bent niet op zoek naar ‘snelle oplossingen’, maar wel naar een diepgaand groeiproces. Je hebt ontdekt dat oplossingsgerichte tips niet de blijvende veranderingen bieden waarnaar jij verlangt.

Je bent bereid om het pad te gaan, om kwetsbaar te worden, om diepgaand te voelen en in de spiegel te kijken.

Je voelt je aangetrokken tot ‘the feminine way‘. Dit is de vrouwelijke, intuïtieve en voelende manier van in het leven staan, dicht bij jezelf en je eigen innerlijke wijsheid. Je weet dat je antwoorden diep in jezelf liggen.

Ideetjes voor onder de kerstboom

Until you make the unconscious conscious,
it will direct your life and you will call it fate.

— Carl G. Jung

In onze vooral mannelijke doe maatschappij worden we geleerd dat we stappen moeten zetten en actie moeten ondernemen om onze dromen te verwezenlijken. Vaak wordt dit echter een gevecht en zelfs een lijdensweg.

De kracht van ‘the feminine way‘ is durven voelen wat gevoeld wil worden. Daarna kan je laten groeien en geboorte geven aan datgene wat wil ontstaan in je leven, niet vanuit je hoofd, maar vanuit je lichaam en je gevoel. We zijn scheppende, creatieve wezens. Deze kracht die in jou zit helpen geboren worden, dat is mijn doel.

Onderweg komen we in het onbewuste terecht, de plek waar alles ligt opgeslagen dat je niet hebt verwerkt: trauma, verlies, angst, overlevingsmechanismes. En dit klinkt misschien zwaarder dan het in werkelijkheid is. Want het kan ook een spel zijn. Ik gebruik creatieve methodes die helpen om uit je analytisch denken te komen.

Je leert je eigen taal spreken en begrijpen.

Wat je daarvoor nodig hebt: een diepgaand verlangen om te verbinden met jezelf en je innerlijke wereld, een open vizier om nieuwe visies en paden te exploreren, en moed om jezelf en je eigen schaduw aan te kijken.

Zin om dit te ontdekken?
Welkom in mijn praktijk of in de vrouwencirkelsonline cursussen!

Let’s live & create
the feminine way

SoulCollage-innerlijk-kind
Ontdek de kracht van creativiteit

Gratis online cursus

Sofie Keppens

Hallo!

Ik ben Sofie Keppens (°84), diepzielduiker, creatieve ziel, moeder van 2 prachtige kinderen en bezielster van “het creatieve groeinest”.

Als psychologe heb ik 13 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun persoonlijk groeiproces. Mijn passie ligt bij creatief en systemisch werk of (familie)opstellingen. Ik werk vanuit een gefundeerd psychologisch werkkader en voeg daaraan een vleugje creativiteit en intuïtie toe. Daarnaast maken meditatie, visualisatie en lichaamsgerichte voeloefeningen deel uit van mijn werk.

Ik werk altijd zeer down-to-earth, therapeutisch en tegelijk praktisch. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ‘zweverig gedoe’, al ben ik wel heel gevoelig voor alle dynamieken in het persoonlijk, systemisch en collectief onbewuste.

Thema’s waarmee ik bijzonder veel voeling heb zijn; innerlijk kind werk, bindings- & verlatingsangst, dynamieken in relaties, opruimen en loslaten, verwerkingsprocessen, ouderschap, plaats in je familiesysteem, authenticiteit en creativiteit. De moederwonde is mijn ‘specialiteit’. Voor opruimcoaching mag je me ook altijd contacteren.

Wat mensen appreciëren in mijn aanpak is het feit dat ik ten volle vertrouw in het helend vermogen van iedereen. Ik geloof dat jij je eigen antwoorden in jou draagt. Ik kan jou helder inzicht bieden en je de taal van je onbewuste leren begrijpen. Ik sta naast jou, elke stap van de weg, ook als jij het licht in de schaduw even niet meer ziet…

Ik kijk er zo naar uit om je te ontmoeten en samen met jou op weg te mogen gaan!

Sofie Keppens

de moederwonde – innerlijk kind werk – bindings- & verlatingsangst – dynamieken in relaties – opruimen en loslaten – verwerkingsproces – ouderschap – plaats in je familiesysteem – authenticiteit – creativiteit – cirkels

Verdiep jouw groeiproces via intuïtieve creativiteit

Can you remember who you where, before the world told you who you should be?

— Danielle LaPorte